Rolofol és a hagyományos sztreccsfóliák

Rolofol és a hagyományos sztreccsfóliák

A sztreccsfóliázás egy mindenki által jól ismert mód a rakalpos árok rögzítésére. Egy újdonságot, a cseh Rolofol által gyártott speciális vékony sztreccsfóliát fogunk bemutatni cikkünkben.

Átnézzük, hogy milyen esetekben érdemes használni, mikor lehet a legnagyobb a megtakarítás.

 

Cégünk nagyrészt sajátmárkás termékeket forgalmaz, azonban bizonyos esetekben úgy döntünk, hogy más brandeket is forgalmazunk, amennyiben a termék valós előnyöket kínál. Talán az lesz a legjobb, ha kifejtem a gondolatmenetet, amiért a Rolofol termékek forgalmazása mellett döntöttünk.

 

A hasznosság és a paraméterek

A sztreccsfóliát elsősorban az egységrakományképzés egyik eszközeként használjuk. Tehát elsődleges funkciója, hogy a szállítás és tárolás során egyben tartson dolgokat, melyek amúgy nem maradnának egyben.

Ezt a sztreccsfólia úgy teljesíti, hogy gépirányú nyújtása esetén törekszik visszatérni eredeti formájához.

Ebből következik, hogy a sztreccsfóliák fő hasznossági paramétere a fajlagos összetartó képessége.

 

Ennek ellenére a felhasználók többsége a döntést egy termék mellett olyan tulajdonságok alapján hozza meg, melyek legjobb esetben is indirekt összefüggésben állnak azzal, melyre valóban szükség van.
Ezek általában a következők:

  1. Vastagság
  2. Szélesség
  3. Blown vagy cast?
  4. Nyújthatóság
  5. Előnyújtott vagy nem?

 

Az ár és a marketing

Végső soron a tudatos vásárló arra törekszik, hogy a lehető legjobb ár-érték arányt érje el. Ez teljesen rendben van így, mert mi arra törekszünk, hogy ezt szállítsunk minden vevőnknek. Ha nem így lenne, akkor ez a cikk most 99.99% reklám lenne.

Jó ár érték arányt úgy tudunk elérni, hogy megnézzük, hogy mennyibe kerül egy egység hasznosság és ahol ez a legalacsonyabb, ott van a legjobb ár-érték arány.

 

Ennek ellenére, ha sztreccsfóliáról van szó, úgy szól a kérdés: "Mennyibe kerül egy kiló?"

A kérdés egyébként onnan ered, hogy a világpiacon az LLDPE resin mértékegysége a tömeg, az ára pedig ár/kg (vagy tonna). Releváns viszont csak akkor lehet, ha ugyanaz a resin ugyanazon a konverziós folyamaton megy keresztül. Ekkor lehetne kizárólagosan a fajlagos ár alapján dönteni.

 

A Rolofol válasza

 

A Rolofol ajánlata kicsit mélyebbre megy annál, hogy mennyibe kerül egy kiló. 

 

Átlagosan 20-25% megtakarítást tudunk elérni ezen fóliák használatával.

Mindezt úgy, hogy maga a termék fajlagosan (ár/kg) drágább, nem kicsit. Úgy lehetséges ezt elérni, hogy kevesebb kell belőle... és most jön a lényeg: ugyanolyan összetartó képesség eléréséhez.

 

Egy ilyen megolás mindenkinek megtakarítást jelent:

  1. A vevő kevesebbet használ
  2. A disztribútor kevesebbet raktároz
  3. A logisztika kevesebbet szállít

 

A technikai tartalom

A Rolofol terméke sokmindenben különbözik a konkurens termékektől. Első és legfontosabb, hogy más típusú LLDPE alapanyagból készül.