Saját nyomtatott ragasztószalag

Ha már van, akkor nem kell magyarázni, hogy mennyire nagyszerű reklám- és információhordozó . Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú marketingeszköz lehet egy megfelelően kivitelezett nyomtatott ragasztószalag. Emellett szintén kiváló eszköze lehet a dézsmazárásnak is: egy a dobozról feltépett, átvágott, megroncsolt egyedi grafikával nyomtatott ragasztószalagot azért nem is olyan egyszerű pótolni, ugye?

 

Nyomtassunk szalaggal. De milyennel?

Megvan a megfelelő TTR nyomtatónk, megvan a nyomtatni kívánt címkénk és grafikánk is, már csak festékszalag kellene, hogy végre megcsodálhassuk eddigi fáradozásaink eredményét.

Azonban ennél a pontnál ismét szembesülhetsz a kínálat zavarbaejtő bőségével. Ebben próbálok most kicsit segíteni kiigazodni.

Akril vagy hotmelt?

Amikor dobozzáró ragasztószalagot keresünk, általában a két legelterjedtebb változattal, az akrillal és a hotmelttel találkozunk. A két típus között igen nagy a különbség, ezért ha nem tudjuk pontosan, melyik felel meg  felhasználásunknak, jelentős pluszköltség merülhet fel a hibás választás következményeképp.

Néhány gondolat a dimenziókról – avagy mindig vásárolj tudatosan

Ahogyan a bárpultnál kért „egy sör” is lehet akár kis üveg vagy éppen nagy, pohár vagy korsó, sőt egy kis trükkel adott poháron belül is lehet magasabb a hab aránya, úgy gondoljunk csak bele, mekkora különbség lehet két tekercs sztreccsfólia vagy éppen ragasztószalag között is.

Hogy miért is tartom ezt olyan fontosnak, hogy egy külön bejegyzésben foglalkozzak vele? A fent említett két termékcsoporton ez nagyon könnyen szemléltethető.

 

Rolofol és a hagyományos sztreccsfóliák

A sztreccsfóliázás egy mindenki által jól ismert mód a rakalpos árok rögzítésére. Egy újdonságot, a cseh Rolofol által gyártott speciális vékony sztreccsfóliát fogunk bemutatni cikkünkben.

Átnézzük, hogy milyen esetekben érdemes használni, mikor lehet a legnagyobb a megtakarítás.

Milyen ragasztószalag való hűtőházi használatra?

Ez a téma sokszor felmerül vevőinknél, sőt biztosak vagyunk benne, hogy más szállítók vevőinél is. Azt már korábban megtárgyaltuk, hogy mik az alapvető különbségek a csomagolóiparban használatos ragasztószalagok között. Kevés adat érhető el azonban arról, hogy hogyan viselkednek a különböző ragasztószalagok a környezeti hőmérséklet függvényében.

 

Oldalak